Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 25.7.2018 11:51:37

Klářino koleno

v Ne přijela Krysomyšinka i s klecí. Bylo podstatně příjemnější počasí, ale já jsem měl o něco horší náladu.

Krysomyšinka mě ostříhala, což pak vedlo ke menším scénám (Základna měla pocit, že je to nakřivo a musela to vlastnoručně opravit).

Večer jsem si spravoval náladu filmem Klářino koleno a velmi příjemně mě to překvapilo. Film se trochu podobá jednomu, který jsem tu hodně zmiňoval - i zde je mladá Laura, která se zamiluje do staršího muže. Tím ale veškerá podobnost končí.

Klářino koleno bere tento námět velmi decentně a vkusně. A přestože je to v podstatě konverzačka, má to skvělý spád a nemá to hluchá místa (narozdíl třeba právě od Laury).

Jinak jsem se potom dočetl, že režisér tohoto filmu Eric Rohmer je důležitá postava francouzské nové vlny a že než začal točit, byl filmovým kritikem. Mimochodem jeho styl je celkem inspirativní - třeba takový fígl co je vidět v koleni: film se odehrává během asi 14 dní, ale ukazuje nám jenom scény, které děj posouvají dopředu. Potom, co se děj posune dopředu je scéna utnuta a následuje titulek s dalším dnem. Asi mám novýho oblíbenýho režiséra.

Jinak Beatrice Romand si film ukradla pro sebe.

PS: No ale co Klára? Ta se ve filmu objeví až ve 47. minutě a sehraje jen malou, ale důležitou roli.


login