Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 13.7.2018 23:21:00

lazebnice / Laura

ve Čt jsem připravoval procházku a dozvěděl jsem se, jak to bylo (nebo respektive nebylo) s Václavem IV. a lazebnicemi. Modří už vědí - Václav Hájek z Libočan.

Jinak sklidili pole mezi geodetem a holanďanem.

Večer jsem potom dokoukal Lauru. Jaký je můj verdikt?

Je to trestuhodně nedotažený film. Když jsem na něj koukal, tušil jsem tak nějak, do čeho jdu - nahá puberťačka a děj, který vypadá spíš jako katalog klišé nebo přepis nějakého erotického snu. Myslel jsem, že ten námět nebude fungovat ale světe div se - ono to funguje. Teda aspoň chvílemi.

Třeba první setkání Laury a sochaře je naprosto geniální scéna. A to říkám v kontextu mnoha geniálních scén, která jsem kdy viděl.

Nebo skvěle funguje střídavě ochraňující a střídavě žárlící matka. Taky klišé jako sviň a funguje to skvěle.

Naopak třeba naprosto strašná je scéna oslepení. A ano slepota - ta je trestuhodně nevyužitá. Třeba první podání ruky oslepeného sochaře a Laury - no tyvole! - já bych z toho vytáhnul celou povídku a Hamilton to utne ve stylu "Přijdu zase". Kde to jsme?

Zkrátka, filmu by prospělo, kdyby ho napsal někdo kdo je scénárista a ne fotograf. Jinak to není úplně marnej film, herci hrajou celkem slušně, hlavní hrdinka je fakt kost (doslova - viz její žebra) a třeba hudba je dobrá, teda pokud jste na osmdesátkový synťáky.

login