slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 1.3.2021 19:49:23

VIRY BYCH DO DEBAT O ROUŠKÁCH VŮBEC NETAHAL

Tak mě zase naštvala vláda, tentokrát tím, že zavedli povinné respirátory (nebo dvojitou jednorázovku).

Nic se tím totiž nezmění, akorát to nám, uživatelům látkových roušek, trochu stíží život[1]. Jinak vše zůstane při starém:

1) ti, co na roušky kašlalali, na ně budou kašlat dál
2) lidi, co nosili jednorázovku celý rok, budou nosit dvě jednorázovky... celý rok (ohohó - jaký překvapení!)
3) lidi, co dělali cosplay ebola huntera, budou dál dělat cosplay ebola huntera (akorát možná přejdou na lepší atombordel)

Že jsou dvě jednorázový roušky lepší než jedna? Jistě, ale přibližně stejný zlepšení poskytuje i kombinace látková rouška a šála, látkovka a plexisklo nebo šest metrů VZDUCHU místo obvyklých tří.

Povinné respirátory mohou rodinu stát přes dva tisíce měsíčně. Hm... Promiňte, ale tohle skoro vypadá jako spiknutí výrobců praček a ponožek... eh.. teda... chtěl jsem říct spiknutí výrobců roušek a respirátorů.

Konspirační teorie vykládají pandemii jako spiknutí elit proti obyčejným lidem[2]. Bylo by skvělý je zamést pod koberec jako blábol, kdyby elity každým svým krokem nedávaly najevo, že je to pravda. Hospody jsou zavřené zatímco parlamentní restaurace vesele jede dál[3]. Lidi se smiřují s tím, že nebude dovolená, zatímco si elity dál vesele cestují po světě[4]. Skalní bohemáci koukají na fotbal doslova přes plot, zatímco si papaláši sedí ve VIP koutku na tribuně.

Vy volové - kdybyste mezi sebou měli na tý tribuně aspoň rozestupy, tak neřeknu ani popel! Proč se asi ty stadiony zavíraj?! (hlava v dlaních výraz naprostého zoufalství)

V souladu s převládajícím individualistickým myšlením se na začátku pandemie objevily články, které nastalou situaci popisovaly jako příležitost. A skutečně - je to skvělá příležitost pro spammery (kteří mi teď nabízejí roušky místo obvyklé viagry), pijavice na státním rozpočtu (viz TARDIGRAD INTERNATIONAL CONSULTING s.r.o.) a autoritáře, kteří chtějí s vaničkou vylejt i dítě. Ale jakou příležitost v tom má vidět třeba člověk, který provozuje třeba obchod s obuví někde na maloměstě a nemá ani webové stránky?

Já sám osobně jsem na tom ve skutečnosti dobře. Jako ajťák můžu bez problémů pracovat z domova a prakticky jedinná věc, která se nově mění je, že budu muset se psem nosit jednorázovku/respirátor. A to se nakonec poddá.

Ale stejně to pro mě je poslední kapka do poháru trpělivosti (po celém tom předcházejícím cirkusovém vystoupení). Docela teď mám chuť jít na nějakou demonstraci, jenom je tam na můj vkus holt moc cizích lidí bez roušek. (opět hlava v dlaních a výraz naprostého zoufalství)

Viděl bych to asi takhle:

- (některý) opatření - špatný
- vláda - velký špatný
- ko-vy-víte-co - vyhubit jako naštovice
- lidi bez empatie - zhyňte v pekle a už se nevracejte
- očkování a testování - dobrý
- věda všeobecně - velký dobrý
- muzikanti a lidi, co postujou kočky na internet - díky! Díky vám jsem to všechno přežil!

PS: vzkaz pro rouškovou a respirátorovou mafii - vás fakt živit nehodlám! Syntezátorová mafie by pak neměla co žrát...

=== čára ===

Poznámky pod čarou:
[1] - a bude mě to stát cca 420 Kč za měsíc, za předpokladu, že budu používat jednorázovky
[2] - viz https://www.snopes.com/fac.../canada-global-reset-plan-leak/
[3] - ano, vím, že parlamentní restaurace je technicky vzato to samé jako závodní jídelna šroubárny v Horních Kovohutích, která taky může mít otevřeno
[4] - hranice jsou otevřeny, stačí tedy najít stát, kde vás zrovna ubytujou, pak negativní PCR test a čau - uvidíme se v Dubaji!


login