slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 12.1.2021 23:47:14

Můj rok 2020

Blíží se konec roku, tak je na čase dělat ohlédnutí zpět.
Já sám bych rok 2020 přirovnal k takovému tomu dni, kdy přes noc náhle napadne sníh - stojíte ráno na zastávce, autobus nikde, silničáři taky nikde a zastávka je plná nasraných promrzlých lidí, kteří se ptají: Tak co teda jako bude? Mám jít do práce nebo ne? A kde jsou sakra silničáři? Vždyť to přece včera v televizi říkali, že bude sněžit!

Pokud bych měl na letošku hledat nějakou výhodu, tak bych řekl, že to byl velmi poučný rok ale paradoxně nás hodně naučil hlavně o normálním provozu světa. To má svou logiku - pokud mě něco naučily Vteřiny před katastrofou a čtení závěrečných zpráv Drážní Inspekce, tak je to právě fakt, že k odhalení příčiny průmyslové havárie/železniční nehody musíte nejprve poznat, jaký je normální stav a až potom si všimnete odchylek, které vedly ke katastrofě.

Mě samotného letos překvapilo mnoho věcí. Netušil jsem například:

- že vůbec existuje něco takového jako "párty kýbl"
- že se lidé opravdu chodí flákat do nákupních center
- jak moc nadoraz (co se týká prachů) jede gastro a kultura
- jak moc jsou některý části naší společnosti křehký
- že jsou Babiš a spol. takový lamy (čekal jsem je o něco schopnější)

- že se naučím takovou spoustu nových nechutných podrobností o virech, fungování imunitního systému, vakcínách a o tom, jak číst statistiky, obzvláště jsou-li na nich exponenciály

Za sebe mohu říct, že jsem rokem 2020 vlastně proplul relativně v pohodě. Kovid jsem (pravděpodobně) neměl a ani opatření se mě vlastně zas tak moc
nedotkla.

Co bych si přál do roku 2021? Předně abych zvládnul stěhování, které mě v lednu čeká. Pak bych chtěl zlepšit dvě věci, které mě během roku trápily:

1) IZOLACE. Já vím, trápila celej svět, ale já s tímhle mám problém už delší dobu. Už jsem udělal nějaké kroky, které pomohly, ale bude na tom ještě práce jako na kostele. A rok 2020 mi v tom fakt nepomohl.

2) (dále to co bych nazval) KONZISTENCE. Poslední dobou mám s tímhle velký problém například při psaní povídek - nedokážu nic dopsat, protože hrozně rychle opustím nápad a jdu dělat zase něco jiného. Dělám spoustu věcí, ale nějak je nedokážu dotáhnout do konce do větších celků a už vůbec se mě neptejte na moje marketingové oddělení - to bych rovnou vyházel. Na druhou stranu - milión rozdělaných věcí znamená, že je na čem stavět. Otázka je ovšem co.


login