Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 3.8.2018 01:16:20

plavání

Ti kdo mě znají vědí, že neumím plavat. Vědí, že mě to sice moc netrápí ale že mi to občas komplikuje situaci, třeba když si mě na vodě nikdo neodváží vzít do lodě.

Proto jsem byl rád, když mi Včelka (během nějakého rozhovoru u úplně něčem jiném) nabídla, že mě bude učit plavat.

Koupil jsem si teda plavky a dnes jsem konečně asi přibližně po deseti letech opět vyrazil plavat.

Tak nějak jsem tušil, že se pokazí počasí - a skutečně. Už když jsem odcházel z práce, všiml jsem si, že se citelně ochladilo. Teda asi jen ze 40 na 35, ale furt je to ochlazení. Když jsme pak na Veleslavíně vylezli z metra, byly najedou všude kaluže a mokro - mezitím pršelo! Takže všude mokro a bláto, naštěstí aspoň byla celkem teplá jak voda tak vzduch. Šli jsme na nelegál, takže byl pankový i přístup tam, ale to nevadilo.

Plavat jsem se nanaučil. Ukázalo se, že se zatím nedokážu položit na vodu, že moje pokusy o plavecký pohyby nohou jsou naprosto tragický a že je mi ve vodě brzo zima. Nicméně lze to brát jako důstojné navázání na to, kde jsem skončil minule.

Když se pak Včelka šla převlíknout do křaku, stál jsem tam na břehu a nasával atmosféru koupaliště pro nějakou budoucí povídku. Najednou jsem si všimnul jedné věci, která mě velmi pobavila - na protějším břehu, na jedné z budov koupaliště byl asi 12 metrů dlouhý nápis, ve kterém pisatel sofistikovaným způsobem sděloval svůj názor na holení dámského klína (tj. názor byl neholit). Ten výjev byl o to bizarnější, že to byl jediný nápis, který na těch barákách byl.
    
A aby toho bizáru nebylo málo, jeden z odcházejícíh plavců mi dal malý obrázek ježíše pro štěští. Asi měl viděl jak se učím plavat, tak proti utopení.

Pak jsme se šli projít po Šárce po kopcích, abychom uschli. Zjistil jsem, že je to docela fotogenická zóna kam se určitě ještě vydám s foťákem. Plus jsme vymysleli takový sovětský námět na focení.

Celkový dojem z plavání byl dobrý. To až natolik, že jsem na Smícháči pak dal někomu 50kč na nocleh (to normálně nedělám). Akorát když jsem pak přijel domů, tak byly všichni chytrý jak rádio, což není úplně motivující.


***

Pauline na pláži - letní romantická komedie o dospívání a žárlivosti
Severák na pláži - tragikomedie o tom, jak se François Pignon učil plavat

login