Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 4.6.2018 10:17:26

pár myšlenek z víkendu

ještě pár myšlenek z víkendu, než je zapomenu:

- uvažoval jsem o tom, že bych napsal nějakou non-fiction, nebo aspoň fiktivní non-fiction. Váhám mezi místopisem a výkladovým slovníkem.
- vůbec si neuvědomujeme, jaký technický pokrok byla stavba železnic - ještě Napoleonovi trvaly přesuny vojska v podstatě stejně rychle jako Alexandru Velikému (tohle není moje myšlenka)
- kolik z mých současníků se proslaví nebo dostane do čítanek? Kdo to bude? Bylo by zajímavé napsat povídku nebo vzpomínkovou knihu ve stylu "byl jsem přitom", potkal jsem všechny ty skvělé lidi, měl jsem možnost žít ve stejnou dobu jako oni.

login