Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 4.5.2018 22:04:29

majáles

je slovem úterý, protože jsem šel fotit Studentský Majáles.

Když jsem dopo dorazil na kampu, nikdo tam nebyl, jenom asi milion policistů. To jako místo Majálesu nahlásili revoluci nebo co?

Tak jsem šel nakoupit svačinu a pak jsem pomalu dorazil na čas a místo srazu. K. tam ještě nebyl, ale když mě pak míjeli falešní komunisté, věděl jsem, že jsu správně.

K. měl nakonec jen zpoždění díky rozkopanému Muzeu a tak mohl průvod vyrazit.

Jaká byla má zjištění:

- tenhle průvod byl mnohem zajímavější a pestřejší, než ten předchozí
- taky byl celkově sypmatičtější a neměl jsem problém jít s davem (mj. proto že jsem tam měl jsem tam dva kamarády)
- falešní komunisté sklízeli pravou kritiku a pozornost pána z BISky
- toaletářka na piazzetě se mě ptala, co že se to nahoře děje
- vyfotil jsem Indiána
- pivo, láska a free wifi - to je všechno co člověk k životu potřebuje
- šel jsem s tím správným průvodem, potom šly opravdové demonstrace a to nebylo nic pro mě. Nějak mám spíš chuť si užívat života než řešit politický šit.
- kdo nestojí na chodníku nebuduje republiku (a naopak - jak se to hodilo)

Nejlepší moment pak asi byl, když jsem jednomu mladému cizinci vysvětloval o co kráčí a že ti komunisti jsou jen recese. Potom se dav zasekl o rozkopanou ulici a začal skandovat "Za to může Krnda" a milý cizinec se přidal, netuše vůbec nic o situaci na našem magistrátu.

Po majálesu následoval koncert (K. mezitím zmizel). První byli Gorale Originale - nikdy bych neřekl, že něco podobného může fungovat, ale byl to nářez.

Potom se na místě objevila S. se zajčonkem. Z její návštěvy jsem dostal tak trochu morální kocovinu a sám sebe jsem se ptal, zda mi všechny ty dobrodružství s Dobříší stály za to.

Po Magistrále jsem pak odjel a usnul jsem v autobuse, takže následovaly první Štěchovice v tomto roce. Cestou ze Štěcho mi došlo, že dobrodružství stály za to, mj. proto, že mi umožnily znovu tvořit.

+ začal jsem psát povídku v rámci sázky s Herečkou

login