Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 25.3.2018 00:57:57

optimismus

je slovem dne, protože poslední dny mi nějak dělá problém udržet optimismus.

Byl jsem ve čtvrtek a v pátek zásobovat a mohu k tomu říct jednu jedinnou věc - SNAFU. Situace je katastrofálná ale je to normální stav.

No, naštěstí neřeším jen to - ve Čt jsem jel dom s L., v pátek s J. Je fajn mít ve vsi nějaké přátele, byť jsou to jen dva lidi celkem.

Rozmýšlím projekt NKP, debriefingoval jsem ho s mámou, L. jsem do toho taky zatáhl.

Dále jsem objevil stoh obálek béčkových lesbických románů.

Ale abych nepsal jen o věcech ze života: četl jsem o strojích sbírajících jahody. Ukazuje se, že to jsou/budou pěkně složité bestie. Existuje totiž jev zvaný Moravcův paradox - manuální zručnost je pro počítače mnohem větší výzva, než nějaké logické hádanky.

Neměli bychom se tak bát nějakých budoucích samořídících aut a zručných robotů, jako spíš toho, co tu máme dnes - algoritmy živící se naším strachem, noční můry vznikající náhodou a crapfest pro naše nejmenší. The future is now a černé zrcadlo odráží nepříjemnou skutečnost.

Je těžké si v takovémhle světě udržet optimismus, ale je to nutnost! Jinak bych to už dávno mohl zabalit.

login