Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 18.1.2018 10:46:04

stealth mód

je slovem včerejška, protože jsem si uvědomil, že opět jedu ve stealth módu - mám nápady a myšlenky a nevím, s kým je probrat.

Život je příliš syrový na to aby se dal konzumovat.

Abych se nezbláznil z všedních dní, půjčil jsem si v knihovně romány Nulté číslo a Jméno růže od Umberta Eca. Nulté číslo je nebezpečně současná kniha - pojednává o oligarchii, ovlivňování veřejného mínění, konspiračních teoriích a vzniku fake news. Zároveň vytahuje (a to doslova) z hrobu mrtvolu duceho.

Je zajímavé srovnat, jak se poslední Ecova kniha liší od té první: Jako kdyby to psal jiný spisovatel. Zatímco Jméno růže je psáno v duchu barokního/gotického románu, s podnapisy kapitol, dlouhými popisy, citacemi v latině a duchem dobrodružné literatury 19. stol. ve vzduchu (vidím tam i Krvavý román), Nulté číslo pak dějem spíš připomíná Všechny prezidentovy muže říznuté Hochy z Brazílie.

A do toho všeho prezidentské volby pod každým poklopem od kanálu.


login