Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 21.12.2017 15:25:40

bitcoin

opět slovem dne.

Dnes odpo se v kanclu rozhořela diskuze o nástrahách moderního světa, o kterých hodlám psát ve svém kyberpunkovém úvodníku. Probíralo se, jaký vliv mají fejbuky a ajfouny na naše děti a byla to celkem zajímavá diskuze.

Jenže pak někdo vytáhnul bitcoin. A v tu chvíli jsem se dozvěděl kdo v kanclu HODLuje, co je největší svinstvo současného bitcoinu (nějaká skupina, která zatímco uskutečňuje své transakce tak dělá DDOS na burzy aby ostatní nemohli dělat transakce), co jsou Elliot waves a podobných věcí.

No, myslím že pokud budu někdy vydělávat na bitcoinu tak asi spíš tak, že budu stavět/provozovat vodní elektrárny pro těžaře.


EDIT: Eliotovy vlny a elektrárny pro těžaře jsou super věc, ale podstatná myšlenka dnešního dne je jinde: Ano, je pravda, že jsou naše děti závislé na smartfounech/facebooku/hrách, ale my jim nemáme co vyčítat, když se sami nedokážeme odtrhnout a neumíme s naší informační společností pracovat. Domnívám se, že už není čas psát kyberpankový úvodník, ale spíš přemýšlet jak dnešní dobu žít jinak než chtějí korporace. A to už dělám.

(15.12.2017)


login