Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 23.6.2017 18:16:19

Śnieżka

je slovo včerejšího dne, bo jsem v rámci firemního teambuildingu vyšplhal na Sněžku. Byl jsem na vrcholu jako druhý z firmy - první byl nahoře šéf-sportovec Honza, který si cestou vyslechl od kolemjdoucích hlášky ve stylu "To je magor, von jde v žabkách!".

A proč mám název naší nevyšší hory uveden v polské variantě? To protože naší cesty na sněžku vedla vlastně polskem, i závěrečný výstup byl vlastně polskou stranou hory.

Dnes je česko-polská hranice skutečně jen čára na mapě a pár patníků v krajině. To bylo krásně vidět při cestě z chat zpět do civilizace - velká část této strašné asfaltky střídavě křižovala CZ/PL hranici.

login