Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 14.7.2017 09:44:33

pneumatika

je slovem dne, protože rannímu autobusu praskla pneumatika.
Pro ty, co to nezažili, dodávám stručný popis: autobus vyjel z Hvozdnice a najednou rána jak hovado - autobus zastavil, bílá pára u zadního kola. Autobusák vyběhl ven. Jeden člověk mu šel pomoct, ale nebylo to potřeba. Pak se oba vrátili a autobus pokračoval, jako by se nic nedělo, Karosy jsou zjevně nesmrtelný.
Člověk, který šel pomáhat, mezitím své dceři vysvětloval, že zřejmě praskl takzvaný tuplák - pneumatika kterou mají autobusy na vnitřní straně zadního dvojkolí. Autobusák pak ještě kontroloval kolo na zastávce ve Sloupu a pak volal dispečink.
Někde cestou na Zbraslav se pak s dispečinkem postupně domluvil a na Zbraslavském náměstí nás požádal, abychom si přesedli do jiného spoje, co tam zrovna zastavil. Když jsme pak míjeli náš původní autobus, byla vidět pohroma v celé své kráse - upuštěná pneumatika a pomačkaný plech, který ten "výbuch" ohnul.

login