Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 196 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/users/strajt9/svita.cz/web/kyselo/lib/sparrow.php on line 1169 slovo dne

slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 28.7.2017 13:39:18

panťáky

Tak nám mizí z českých kolejí panťáky. Jak se zdá, je jich v současné době už jen pět. Jeden z nich čeká jako provozní záloha ve Vysočanech a dva jezdí na lince S41, kde jsem je taky před třemi dny natočil.
Pro mě je v tom dost nostalgie. Pamatuju si, jak jsem těmito vlaky jezdil nejprve k babičce, potom do školy a nakonec do práce. 
Psal jsem tehdy v panťáku svou nejdelší povídku, byl jsem zamilovaný do jedné lišky z knihkupectví a jiná hnědooká slečna z Mnichovic se stala předlohou pro Markétu. Svět byl tehdy o dost jednodušší. Uprchlická krize měla teprve přijít a já měl ještě v hlavě dost iluzí na to, aby svět a život dával smysl. 

login