slovo dne

něco jako deník, abych viděl co se kdy dělo


slovodne 13.1.2021 00:05:46

morče / silvestr / očkování

(záznam pro 28.12-3.1)

- na konci roku jsem vyvíjel guinea-synth
- v Po jsem přišel na to jak udělat automatické spuštění
- v Út jsem udělal case z lega
- ve St a ve Čt jsem (poprvé) diskutoval o očkování
- proto taky nebylo silvestrovské vysílání připraveno
- v Pá jsem natáčel video demo, jeho stříhání mělo zabrat čas
- v Ne jsme byli převzít klíče v Dobříši

* * *

JEŠTĚ K TOMU OČKOVÁNÍ
Uvědomil jsem si, že je ještě jedna věc, která u mě hraje významnou roli k mému vztahu k současnému očkování a tou je reklama.
Od přírody mám velkou nedůvěru k reklamám a když vidím nějakou reklamu, automaticky se v mé hlavě spouští majáček "pozor, tady s tebou někdo chce vyjebat". Tento pocit je obzvláště silný, jde-li o reklamu, která se snaží působit na city.
Mě nezajímá, že koupí myčky na nádobí přispívám na štěňátka. Mě zajímá co ta myčka umí, kolik vody a elektřiny sežere a kolik mě bude stát.
No a stejný je to u toho očkování: Na mě nemůžou fungovat kampaně, který hrajou na city. To je jasný, protože jsem si už před čtrnácti dny přečetl post pana XY, který navrhoval jak by taková kampaň měla vypadat a v tom létáčku je ve výsledku napsáno přibližně to, co bych tam sám napsal, kdybych to měl já za úkol vyrobit ten letáčekt.
Ba naopak dokonce hrozí, že když to s tím hraním na city přeženete, tak se mi z všeho toho patosu udělá špatně a budu si chtít spravit chuť nějakou Českou Sodou. Koukám na tebe Ministerstvo Zdravotnictví a Špatné Poezie!
Ano, vakcína je možná světýlko na konci tunelu, ale mě je naprosto jasný, že ten tunel bude ještě zatraceně dlouhej a klikatej. A je to v pořádku, počítá se s tím.
Asi jsem fakt divnej, ale mě spíš uklidní přibalovej letáček k vakcíně, kde popisujou jak to napíchali do nebohejch potkanů, než to, že si někdo změní profilovku na "nechám se očkovat" nebo kýčovitý obrázky z fotobanky s kýčovitýma popiskama o naději.


login